Svømning – Hold og Tilmelding

Klik på “Info” for at læse mere om det enkelte hold.

Voksen/barn

Vandtilvænningshold for børn fra ca. 2,5 år – ca. 4 år, der ikke kan være i vandet uden en voksen.

Forudsætninger: Introhold, hvor der er en voksen med i vandet til at støtte barnet i det at lære svømning, holdet er for de ikke vandtilvænnede børn, dvs. små børn der ikke kan få hovedet under vand og måske aldrig eller kun få gange har været i vandet, eller er bange for at komme i vandet.

Børnene svømmer alle med bælte og vinger.

Der er både en træner på kanten og to hjælpetræner i vandet. Undervisningen forgår med en blanding af leg og undervisning. Det er som et leg og lær hold, bare med en voksen i vandet.

Leg og lær

Vandtilvænnings hold for børn fra ca. 3 år og op.

Forudsætninger: Intro hold for de ikke vandtilvænnede børn, børn der ikke kan få hovedet under vand og måske aldrig eller kun få gange har været i vandet.

Børnene svømmer alle med bælte og vinger.

Der er både en træner på kanten og to hjælpetræner i vandet. Undervisningen forgår med en blanding af leg og undervisning.

Forældre til leg og lær svømmere er velkomne i svømmehallen hele sæsonen, dog vil vi henstille til at I sidder på tilskuerpladserne (stolene) og nyder at se jeres børn svømme. Er det ikke muligt at få en plads på tilskuer pladserne, henstiller bestyrelsen til at forældrene står op langs med væggen ind mod dameomklædning. Der er et ønske fra trænernes side om at forældrene der vælger at blive i svømmehallen, ikke hjælper træneren med at undervise, ved at fortælle barnet hvad det skal gøre, men kun henvender sig til barnet i frisvømning, og derved lader barnet selv henvende sig til jer mens der undervises og leges.

Begyndere

Vandtilvænnede børn i alderen fra ca. 5 år og op.

Forudsætninger: Begynder hold for børn, der er vand tilvænnet, dvs. de er trygge ved vand, kan bevæge sig frit og tør få vand i hovedet. Børnene på dette hold bruger ofte vinger, alle bruger stadig bælter.

En forælder er velkommen i svømmehallen de første to gange efter opstart af nye hold. Herefter er forældre velkommen i svømmehallen hver den 1 uge af måneden.

Bestyrelsen henstiller til, at forældre der har børn der tidligere har gået til svømning på holdet, venter ude på svømmehalsgangen.

Let øvede

Let øvede børn i alderen fra ca. 7 år og op.

Forudsætninger: Børnene kan svømme ryg og crawl grovmotorisk. De skal kunne svømme en hel bane ad gangen. De svømmer rygcrawl- og crawl ben med flyderedskaber, puster ud under vandet, dykker samt springer i vandet fra kanten. Forskellige hjælpemidler kan tages i brug.

Børnene må gerne svømme med bælte.

Grundet den begrænsede plads der er i svømmehallen, henstiller bestyrelsen til, at forældre til let øvede børn ikke kommer ind, men vælger at gå uden om bygningen og kigge gennem vinduet, eller sidder på svømmehalsgangen og venter.

Øvede

Øvede børn i alderen ca. 8 år og op.

Forudsætning: Børnene skal være i stand til at svømme 25 m crawl og 25 m rygcrawl uden hjælpemidler og uden pause samt være i stand til at svømme crawl med korrekt vejrtrækning. Børnene skal have kendskab til brystsvømning (det introduceres de for på holdet “Let øvede”).

Grundet den begrænsede plads der er i svømmehallen, henstiller bestyrelsen til at forældre til let øvede børn ikke kommer ind, men vælger at gå uden om bygningen og kigge gennem vinduet, eller sidder på svømmehalsgangen og venter.

Konkurrence 1 & 2

Øvede svømmer der kan svømme crawl, rygcrawl, bryst og begyndende butterfly.

Forudsætninger: Man skal kunne svømme mindst 100 m af crawl, rygcrawl og brystsvømning uden pause og med korrekt vending. Man skal deltage i alle stævner der tilbydes. Man skal møde op til træning hver gang.

Voksen begynder

Voksne der kan færdes i vand og ønsker at lære at svømme. Der undervises fra kanten eller i vandet, svømmetræning foregår på den lange led og i baner.

Voksen øvede

Voksne der kan svømme og som ønsker at svømme baner. Der bliver hver uge lavet et program til disse svømmer. Der er en livredder/træner i denne time.

Motion

Svømmere der ønsker at motionere, der svømmes baner uden undervisning.

Pensionister

Svømmere der er gået på pension.

Vandgymnastik/ Deep water running

Holdet laver øvelser på lavt vand og dybt vand.

Vandgymnastik: Der laves øvelser i vand, med garanti for at få pulsen op og komme til at svede. Det foregår på lavt vand.

Deep water running: Her får du prøvet kræfter med et langdistance løb, uden at belaste dine led og knogler. DER BRUGES BÆLTE AF ALLE, UANSET HVILKET NIVEAU MAN KAN SVØMME PÅ.

Tilmelding