Esport – Hvad vil det sige at gå til Esport?

Vi kan være med til at øge medlemmernes kompetencer inden for flere områder.

Vi ønsker, at vores unge for nogle gode vaner i gaming- og esport miljøet, gennem struktur, trivsel og tryghed.

Struktur, trivsel og tryghed er vores kerneværdier, som er afspejlet i hele vores organisation. Det ses tydeligt når vores eleverne mødes i centrene eller online, at de er mere end unge mennesker som bare spiller computer.

Gennem struktur skaber vi faste rutiner og vaner, som omhandler sundheden i et holistisk perspektiv, fysisk, psykisk og socialt. Ydermere gennem sunde vaner i esport-miljøet skaber vi kompetencer hos eleverne, som de også kan bruge senere i livet, vores fokus er på mestring og udvikling.

Vi forstår også vigtigheden i at komme godt i gang med en ny aktivitet, derfor tager vi vores medlemmer i hånden fra start af!

Hos Hornslet esport er undervisningen i alle spil inddelt i niveauer, så man har en mulighed for at udvikle sig uanset hvor dygtig med er.

Alle undervisningsforløb er skræddersyet og tilpasset niveauet for individet og for holdet. Alle medlemmer bliver fulgt nøje, og vi coacher ud fra de ønsker og ambitioner, som medlemmet har.

Hvorfor gør vi det? Fordi vi ser en mulighed for at udvikle sig som menneske gennem esporten! Idéen opstår, da vi savnede et undervisningstilbud, hvor alle med interesse i esport uanset køn, alder, niveau kan finde andre med samme interesse. Hos os vil alle føle sig hjemme og udvikle sig gennem det at være en del af et fællesskab som har fokus på bredden, men prøver at ramme toppen.

Gennem struktureret læring er ambitionen at levere professionel og tilrettelagt undervisning i state-of-the-art bæredygtige faciliteter, hvor trivsel og tryghed går hånd i hånd, med både personlig udvikling og det at blive bedre til esport.

Medlemmer hos Hornslet esport undervises i mere end deres yndlingsspil. Hos Hornslet esport sætter vi sunde rammer for de unges gaming-vaner, målet er sund digital dannelse.

De sunde rammer skaber vi sammen med erfarne underviser og vi gennemfører altid undervisningen med vores fire kerneværdier i fokus:

Udvikling af den enkelte elev som udøver af esport – herunder både de spiltekniske og forståelsen af teamwork, samarbejde, koordination og kommunikation.

Positivt sprogbrug er med til at skabe den rette holdånd, respekt og stemning både på holdet og i gaming-community’et, og er afgørende for, at man føler sig tilpas bag skærmen.

Vi arbejder med vigtigheden i fællesskab, da esport handler om teamwork både på og udenfor spillet.

Sundhed og trivsel, vi vejleder vores unge i kost og motion samt en forståelse af, ”du er, hvad du spiser” og “krop og bevægelse fremme livskvalitet”.

Kvalificeret undervisning skabes af kompetente undervisere.

Trænerne udvælges ud fra vores kompetenceprofil, hvor vi lægger vægt på at balancere spil-kompetencer og pædagogiske evner.

Vores undervisere har alle de samme kompetence-principper og er har bacheloruddannelse eller tilsvarende.

Grundlæggende arbejder vores undervisere ud fra fire kompetence-principper – uanset hvilket niveau, eleverne spiller på:

  1. Samarbejde
  2. Kommunikation
  3. Problemløsning
  4. Kollaboration og innovation.

Samarbejde, med samarbejde lærer vores elever at lægge strategier sammen, tage beslutninger, eksekvere taktikker og forudse sekvenser i spillet. Det handler om at kende hinandens roller og opgaver, lære at arbejde sammen som et team og skabe nye venskaber.

Kommunikation, god kommunikation er forskellen på sejr og nederlag – og ikke kun i esport. Derfor arbejder vi aktivt med måden, vi kommunikerer som hold, og hvordan vi påvirker hinandens spil med sproget, mens vi gamer. Og vi har altid fokus på den gode tone undervejs.

Problemløsning

Vores undervisere arbejder systematisk med problemløsning. Eleverne trænes i at finde løsninger på problemer undervejs i spillet. Om det er byggeriet i Fortnite eller at forsvare et bombsite i CS:GO. Eleverne afprøver forskellige tilgange og bruger problemet som en platform til at udvikle sig.

Kollaboration og innovation, udviklingen af disse kompetencer, sker gennem samarbejde og det sunde læringsmiljø. Derfor er vores undervisning bygge op omkring coaching, hvor det er de unge selv, der skal komme med svarene og spørgsmålene.

Hornslet – også for forældre

Hvad gør man, når ens barn for syttende gang har sagt ’Arrh men jeg skal liiigeee…’? Rammer og struktur for gaming er også vigtigt uden for esportstræningen. Hos Hornslet esport, vi vil gerne det stærke samarbejde, med forældre og pårørende. Derfor arbejder vi aktivt med vores underviser for at de kan være med til at udbrede viden og værktøjer til at håndtere dagligdagens problemstillinger.

Blandt andet afholder Hornslet esport jævnligt forældremøder med temaer omkring børns trivsel i gaming og forældrene er altid velkommen til at være en aktiv del af træningen og vi opfordre alle til at være synlig i miljøet.