En forening i Hornslet IF

KropAmok

Projekt ”KropAmok”

Projektidé Projekt KropAmok skal være et idrætstilbud for overvægtige, inaktive og hyperaktive børn/unge. Ideen med tilbuddet er, at samle disse børn der kan have svært at indgå på et almindeligt hold i foreningsregi og vise dem, at det alligevel kan og skal være sjovt at bevæge sig. Dette gøres i et fællesskab med andre børn, der heller ikke har oplevet denne glæde endnu. Sammen finder de samhørighed og lyst til sport og motion. Baggrund Ideen til projektet, er opstået på følgende baggrund. I alt for mange år har vi oplevet, at nogle børn ikke får muligheden for at deltage aktivt i foreningsregi. Dette være sig fordi selvtilliden ikke var der fra start, at motorik ikke var på højde med kammeraterne, at man var blevet overvægtig, at man havde nogle specielle behov, som ikke blev imødekommet eller opbakningen ikke var derhjemmefra. Så sker der det at man er udenfor , sidder i hallen eller fodboldbanen når kammeraterne træner. Vi har valgt at gøre op med dette – og sikre at alle får chancen i ”KropAmok”. Overvægtige børn har det ikke let og ønsker også at være en del af fællesskabet. Ofte skal der meget lidt til, før man kan betragte at det overvægtige barn har den selvtillid, motivation og kondi, det kræver at være en del af en sportsgren.

ADHD børn kan have svært ved at indgå i den ”normale” træning og har brug for en anden struktur samt andre øvelser i træningen. At give børnene en træning med fokus på deres individuelle behov, kan være med til at give dem oplevelse af succes og mod til på sigt at indgå på et større hold. Vi ønsker at give alle børn, de samme muligheder. Vi vil skabe rammerne for en tryg start i idrættens verden. Og ansætte en projektleder der skal bringe projektet rigtigt i gang. Vi vil støtte med fagligt kompetente instruktører og støtte økonomisk hvor der er behov.

 

 

Hornslet IF KropAmok

KropAmok skal være et idrætstilbud for overvægtige, inaktive og hyperaktive børn/unge. Ideen med tilbuddet er, at samle disse børn der kan have svært at indgå på et almindeligt hold i foreningsregi og vise dem, at det alligevel kan og skal være sjovt at bevæge sig. Dette gøres i et fællesskab med andre børn, der heller ikke har oplevet denne glæde endnu. Sammen finder de samhørighed og lyst til sport og motion.