En forening i Hornslet IF

Holdbeskrivelse

Leg og lær

Vandtilvænnings hold for børn fra ca. 4 år

Forudsætninger:  Intro hold for de ikke vandtilvænnede børn, børn der ikke kan få hovedet under vand og måske aldrig eller kun få gange har været i vandet. Børnene svømmer med bælter og vinger. Der er både en træner på kanten og 2 hjælpetræner i vandet. Undervisningen forgår med en blanding af leg og undervisning.                             Forældre til leg og lær svømmer er velkommen i svømmehallen hele sæsonen, dog vil vi henstille til at I sidder på tilskuer pladserne (stolene) og nyder at se jeres børn svømme. Er det ikke muligt at få en plads på tilskuer pladserne, henstiller vi ( bestyrelsen ) til at forældrene ikke vælger de første 2 vinduer at sidde i og at der er ro under undervisningen. Der er et ønske fra trænernes side om at forældrene der vælger at blive i svømmehallen, ikke hjælper træneren med at undervise, ved at fortælle barnet hvad det skal gøre, men kun henvender sig til barnet i frisvømning, og derved lader barnet selv henvende sig til jer mens der undervise og leges. 

Begyndere

Vand tilvænnede børn i alderen ca. 5-10 år.

Forudsætninger: Begynder hold for børn, der er vand tilvænnet, dvs. de er trygge ved vand, kan bevæge sig frit og kan få hovedet under vand. Børnene på dette hold bruger ofte stadig vinger, og alle bruger bælte .                                                                                         Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor dygtige og modige børnene er blevet.

 

Let øvede

Let øvede børn i alderen ca. 6-11 år.

Forudsætninger: Børnene kan svømme ryg og crawl grov motorisk. Der skal kunne svømmes 1 hel bane ad gangen. De svømmer rygcrawl- og crawl ben med flyderedskaber, puster ud under vandet, dykker samt springer i vandet fra kanten. Forskellige hjælpemidler kan tages i brug. Der må gerne svømmes med bælte.                                           Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor dygtige og modige børnene er blevet.

 

Øvede

Øvede børn i alderen ca. 8-14 år.

Forudsætning: Børnene skal være i stand til at svømme 25 m crawl og 25 m rygcrawl uden hjælpemidler og uden pause samt være i stand til at svømme crawl med korrekt vejrtrækning. Børnene skal have kendskab til brystsvømning.                                       Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor dygtige og modige børnene er blevet.

 

Konkurrence 1 0g 2

Øvede svømmer der kan svømme Crawl, rygcrawl, bryst og butterfly

Forudsætninger: Man skal kunne svømme midst 100 m af crawl, rygcrawl og brystsvømning uden pause og med korrekt vending. Man skal deltage i alle stævner der. Man skal møde op til træning hver gang.

 

Auning konkurrence svømning

Forudsætninger: Man skal være tilmeldt og svømme på konkurrence holdet i Auning svømmeklub.