En forening i Hornslet IF

Holdbeskrivelse

Leg og lær

Vandtilvænnings hold for børn fra  ca. 3 år og op

Forudsætninger:  Intro hold for de ikke vandtilvænnede børn, børn der ikke kan få hovedet under vand og måske aldrig eller kun få gange har været i vandet. Børnene svømmer med bælter og vinger. Der er både en træner på kanten og 2 hjælpetræner i vandet. Undervisningen forgår med en blanding af leg og undervisning.                            

Forældre til leg og lær svømmer er velkommen i svømmehallen hele sæsonen, dog vil vi henstille til at I sidder på tilskuer pladserne (stolene) og nyder at se jeres børn svømme. Er det ikke muligt at få en plads på tilskuer pladserne, henstiller vi ( bestyrelsen ) til at forældrene ikke vælger de første 2 vinduer at sidde i og at der er ro under undervisningen. Der er et ønske fra trænernes side om at forældrene der vælger at blive i svømmehallen, ikke hjælper træneren med at undervise, ved at fortælle barnet hvad det skal gøre, men kun henvender sig til barnet i frisvømning, og derved lader barnet selv henvende sig til jer mens der undervises og leges. 

Begyndere

Vand tilvænnede børn i alderen fra ca. 5 år og op.

Forudsætninger: Begynder hold for børn, der er vand tilvænnet, dvs. de er trygge ved vand, kan bevæge sig frit og kan puste bobler i vandet. Børnene på dette hold bruger ofte vinger, og alle bruger bælte .

Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor dygtige og modige børnene er blevet.

 

Let øvede

Let øvede børn i alderen fra ca. 7 år og op.

Forudsætninger: Børnene kan svømme ryg og crawl grov motorisk. Der skal kunne svømmes 1 hel bane ad gangen. De svømmer rygcrawl- og crawl ben med flyderedskaber, puster ud under vandet, dykker samt springer i vandet fra kanten. Forskellige hjælpemidler kan tages i brug. Der må gerne svømmes med bælte.

Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor dygtige og modige børnene er blevet.

 

Øvede

Øvede børn i alderen ca. 8 år og op

Forudsætning: Børnene skal være i stand til at svømme 25 m crawl og 25 m rygcrawl uden hjælpemidler og uden pause samt være i stand til at svømme crawl med korrekt vejrtrækning. Børnene skal have kendskab til brystsvømning ( det introduceres de for på let øvede.

Forældrene er velkommen i svømmehallen de 2 første gange efter opstart af nye hold, her efter er der åben for tilskuer i svømmehallen hver den 1. svømme gang om måneden, så har forældrene mulighed for at se hvor gode børnene er blevet.

 

Konkurrence 1 & 2

Øvede svømmer der kan svømme Crawl, rygcrawl, bryst og  begyndende butterfly

Forudsætninger: Man skal kunne svømme mindst 100 m af crawl, rygcrawl og brystsvømning uden pause og med korrekt vending. Man skal deltage i alle stævner der tilbydes. Man skal møde op til træning hver gang.